Bonnefanten familiespecial

Oude meesters vinden samen met moderne en hedendaagse kunst hun plek in het iconische, door de Italiaanse architect Aldo Rossi ontworpen gebouw. Het Bonnefanten vertelt verhalen met de vaste collecties, tijdelijke tentoonstellingen, rondleidingen, bijzondere lezingen, events en familieactiviteiten.

In de zomer van 2020 produceerde ik voor het museum een reeks van zes video’s voor een online familiespecial. Reisleider Sky, een van de museumdocenten van het Bonnefanten, neemt de kijker mee door het bijzondere gebouw en laat een paar bijzondere objecten uit de collectie zien. Dit alles uiteraard met een vrolijke en komische noot.

Wat
Concept, productie, edit.
In samenwerking met Tim Guiking.

Waar
Website en het YouTube-kanaal van het museum

Wanneer
Zomer 2020

Conceptontwikkeling

Met het oog op de doelgroep is het concept ontwikkeld van een centraal hoofdpersoon die door het museum reist. Er is gekozen voor een personage die tot de verbeelding spreekt en werd daarom als vanzelfsprekend een reisleider.

Reizen

De doelgroep voor de video’s is families met kinderen. Het leidende thema door de video’s is het op reis zijn of gaan. Dit als knipoog naar dat de meeste vakanties in de zomer van 2020, vanwege COVID-19, niet door konden gaan. Daartoe ligt de nadruk op dat je niet naar het buitenland hoeft om te reizen. Aan de hand van kunstwerken uit andere landen, andere culturen en andere tijdens neemt reisleider Sky de kijkers mee.